Multifocaal maatwerk

 Banner Xseries

Sinds de lancering van het eerste multifocale brillenglas, Varilux, in 1959, is Essilor continu bezig met het doorontwikkelen van het multifocale glasdesign. Essilor is ervan overtuigd dat een uitvinding alleen een innovatie is als deze aansluit op de behoeften van de consument. Daarom wordt de brildrager altijd als uitgangspunt genomen voor Essilors innovaties en worden producten voor de lancering uitvoerig getest door brildragers. Met ingang van juni 2017, is de nieuwste generatie Varilux brillenglazen, Varilux X-series, verkrijgbaar bij Eekelaar Optiek. Varilux X-series is geïnspireerd op brildragers zoals u en is mogelijk gemaakt door 55 jaar innovatie.

Een nieuwe kijk op het nabijzicht

Onze samenleving en levensstijl zien er anders uit dan enkele jaren geleden. De veranderende levensstijl van u als brildrager brengt nieuwe visuele gewoonten met zich mee. Het is tegenwoordig heel normaal om digitaal te multitasken; swypen op uw smartphone terwijl u kijkt naar uw tablet of aan het appen bent. Ook is de houding en manier waarop u naar elementen binnen handbereik kijkt zijn veranderd. Door de vele activiteiten die we gelijktijdig uitvoeren op de korte kijkafstanden kunnen we met recht zeggen dat juist de afstanden binnen handbereik van groot belang zijn voor de huidige multifocaaldrager.

Kijkgedrag op de korte afstanden verder gepersonaliseerd

Om u te voorzien van het beste zicht, wordt elk Varilux X-series product op maat gemaakt voor u. Toch zijn er nog een aantal mogelijkheden om nog meer personalisatie toe te voegen. Zo is het mogelijk om uw kijkhouding en leesgedrag mee te nemen in het ontwerp van uw Varilux X-series. Door uw "Near Vision Behavior",oftewel kijkgedrag op de korte afstanden in kaart te brengen kunnen uw Varilux X-series brillenglazen volledig worden aangepast om nog beter aan te sluiten bij uw kijkbehoeften binnen handbereik. Dit doen wij door middel van een geavanceerde meting met de Visioffice, het digitale meetsysteem van Essilor. Deze meting wordt gecombineerd met een aanvullende meting op een IPad, die waarneemt op welke manier en in welke houding u het liefst leest. Deze gegevens worden vervolgens meegenomen in het brillenglas waardoor u nog meer kijkvolume binnen handbereik zult ervaren. In die gevallen kiest u voor het Varilux Xclusive2 of Varilux Xclusive 4D product. Zonder aanvullende personalisaties kunt u kiezen voor Varilux X design.

Eye protect system voor een goede bescherming van uw ogen

De gezondheid van uw ogen is belangrijk voor ons. Daarom is ieder Varilux X-series brillenglas uitgerust net de unieke bescherming van Eye Protect System. Eye Protect System reduceert blauwviolet licht aanzienlijk en beschermt hierdoor uw netvlies. Daarnaast filtert Eye Protect System het meest schadelijke blauwe licht en vermindert daarddor de veroudering van netvliescellen met 25%. Daarnaast biedt Eye Protect Sustem door de combinatie met Crizal UV zowel bescherming tegen UV-licht dat via de voorkant van het brillenglas komt als tegen UV-licht dat via de achterkant van het brillenglas in het oog kan reflecteren. 

Kom langs voor advies op maat

Bij Eekelaar Optiek vinden we de kwaliteit van onze producten erg belangrijk. Elk Varilux brillenglas dat op de markt wordt gebracht is getest en goedgekeurd door brildragers. Komt u bij ons in de winkel langs, dan adviseren wij u vrijblijvend over het Varilux brillenglas dat het beste aansluit op uw levensstijl. Kiest u voor Varilux X-series brillenglazen dan kiest u altijd voor een maatwerkoplossing. Want niet alleen uzelf, maar ook uw ogen zijn uniek en verdienen alleen de beste kijkoplossingen.